IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новини Варна
13:58 | 17 октомври 2017
Обновен: 11:12 | 29 март 2024

Разширяват с още една лента пътя до Златни пясъци

Предвидена е и рехабилитация на настилката до разклона за Аладжа манастир, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков във Варна

По материала работи: Слав Велев
Разширяват с още една лента пътя до Златни пясъци

С още една лента ще бъде разширен пътят от разклона за Аладжа манастир до Златни пясъци, съобщи във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. До Т-образното кръстовище настилката ще бъде рехабилитирана.


"Процедурите са трудни, затова се забавихме със стартирането на ремонта. С колегите от кадастъра трябваше да направим оценка дали проектът може реално да се осъществи, тъй като говорим за терен, който се намира в защитена местност. Ремонтът  ще приключи до началото на активния туристически сезон, все пак е текущ и се прави в рамките на два месеца" - допълни министър Нанков. 

Министърът на регионалното развитие и благоустройството припомни също, че около 100 000 000 европейско финансиране ще дойде във Варна за подобряване на ВиК инфраструктурата в общината.


"Наистина ще се промени цялостно обликът на града в следващата година, година и половина" - обобщи Николай Нанков.

 


Полина Петрова
 

Четете още:

Николай Нанков: До началото на ноември започва изграждането на новия булевард Левски във Варна

На 23 октомври стартира ремонтът на Аспаруховия мост

 

Коментари

Новини Варна