IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
12:51 | 6 декември 2017
Обновен: 13:55 | 23 април 2024

200 литра рибена чорба раздадоха военни моряци на варненци за Никулден (СНИМКИ)

Молебен за здраве и благоденствие отслужи митрополит Йоан

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

200 литра рибена чорба раздадоха военни моряци на варненци за Никулден. Традиционното за празника ястие бе приготвено с хек и скумрия и зарадва големи и малки. Курбанът бе сварен в походна кухня от представители на ВМС.  Молебен за здраве и благоденствие отслужи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Той припомни, че Свети Николай е праведник, който с живота и делото си е направил така, че да не бъде забравен. Важно е застъпничеството на светеца и за моряците, които прекарват по-голямата част от дните си в открити води, отбеляза митрополитът. Той подчерта, че примерът на Свети Николай ни призовава за дълбок поглед към себе си и снизхождение към близките. 

 

Военен ритуал се проведе пред храма "Свети Николай Чудотворец" в центъра на града. Церемонията бе уважена от областния управител Стоян Пасев, кмета Иван Портних и председателя на общинския съвет Тодор Балабанов. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Полина Петрова
Снимки Пламен Гутинов

 

Още по темата:

За какво се помолиха варненци на Никулден?

Коментари

Новини Варна