IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новина на деня
14:32 | 6 декември 2017
Обновен: 08:06 | 17 април 2024

За какво се помолиха варненци на Никулден? (АНКЕТА)

Всички във Варна сме морски хора,така че всички имаме празник, казаха граждани пред репортерите на Медийна група Черно море

По материала работи: Слав Велев
За какво се помолиха варненци на Никулден? (АНКЕТА)

Стотици варненци изпълниха храма "Свети Николай Чудотворец" навръх Никулден. За какво се помолиха и как ще отбележат те днешния ден, попита екип на медийна група "Черно море".

 

 

Николай: Помолих се за здраве и по-добър живот на децата ми. Всички да бъдат повече с положителни емоции, това е най-важното.

 


Явор: Моряк съм и приемам този празник лично. Надявам се на Никулден винаги да се връщам вкъщи и там да има някой, който ме чака.  
 

 

Зорница: Нямам именник, но имаме рибари в рода. Помолих се за берекет от морето. Винаги отбелязваме празника с голяма рибна трапеза. Тази година няма много черноморска риба, но ще приготвим сладководна. Празникът е повече за мъжа ми, за мен е повече работа, но за него е голям ден, тъй като е и моряк и рибар. 

 

Антоанета: Помолих се за здраве за мен, семейство и приятели, защото това е най-важното. Когато си преживял нещо неприятно тогава оценяваш  здравето и разбираш, че всичко друго е постижимо ако си здрав и заобиколен от приятели и добри хора.  Нямам именник в семейството, но имам много приятели именници. Всички във Варна сме морски хора,така че всички имаме празник. Довечера вкъщи ще отбележим Никулден със шаран. Аз повече обичам черноморска риба, но тази година липсва. 

 


Мария: На този ден се моля преди всичко за здраве, дълголетие и всичко добро, както на близките, така и за целия български народ. Имам много познати, които носят името на свети Николай.

 

Анкетата подготвиха:
Полина Петрова и Александър Йорданов

 

Още по темата:

200 литра рибена чорба раздадоха военни моряци на варненци за Никулден (СНИМКИ)

Коментари

Новини Варна