IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
09:07 | 16 юни 2018
Обновен: 09:01 | 20 април 2024

„Аспарухово пее и танцува” днес и утре

Специален гост на празника ще е Славин Славчев

По материала работи: Пламен Янков
„Аспарухово пее и танцува” днес и утре

Днес и утре в красивия Аспарухов парк се провежда за 51-ви път традиционният празник „Аспарухово пее и танцува”. Събитието е организирано от Народно читалище ”Просвета 1927”, Администрация район Аспарухово с финансовата подкрепа на Фонд Култура Община Варна.

 

През годините празникът се утвърди като фестивал на изкуствата. Популярен е с жанрово многообразие и достъпна сцена, на която се изявяват много варненски таланти. Затова е обичан и предпочитан  от млади и стари варненци.

 

На 16 юни събота от 11ч.  програмата започва с детска сцена „Талантите на Варна”. Официалното откриване на празника ще се състои от 17ч. с водосвет и поздравления от официалните гости. Следва фолклорна програма от школите към читалище „Просвета 1927”. Специален гост на празника ще е Славин Славчев.

 

На 17 юни неделя от 11ч. програмата започва с детски концерт „Талантите на Аспарухово” и продължава със спортно състезателни и забавни игри за децата, гости на празника.  

 

Черно море

Коментари

Новини Варна