IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Начало
14:52 | 29 август 2014
Обновен: 18:35 | 19 април 2024

В Бургас горя турска баничарница

В Бургас горя турска баничарница

По материала работи: Ставри Таргов
В Бургас горя турска баничарница

Две пожарни коли гасиха пожар в баничарница на улица "Граф Игнатиев" в центъра на Бургас.
Огънят избухнал около 16.40 часа днес в заведение за бързо хранене, по познато като "турската баничарница" в непосредственна близост до спирката на жп гара Бургас и сградата на EVN в града.
От полицията в морския град съобщиха, че своевременно към мястото на инцидента се отправили два противопожарни автомобила с осем огнеборци, които потушили огъня, недопускайки неговото разрастване. Преминаването на противопожарните автомобили до старите къщи в тази част на града е изключително затруднено, както от тесните улици, така и от спрелите по тях леки и лекотоварни автомобили. Въпреки това в изключително кратък период от време бургаските огнеборци са успели да потушат запалването, предизвикано от малка туристическа газова бутилка, ползвана за готвене, която е неутрализирана преди да нанесе по-значими щети, заявиха от полицията.
При пожара в баничарницата няма пострадали.
Сградата на заведението за бързо хранене е разположена в супер-центъра на Бургас, непосредствено срещу здание с архитектурна стойност, което нееднократно в годините бе предмет на случайни пожари, предизвикани от клошари.

Черно море

Коментари

Новини Варна