IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Начало
06:47 | 26 юни 2014
Обновен: 12:49 | 21 април 2024

Община Добрич осигурява 24 жилища за пострадалите от потопа

Община Добрич осигурява 24 жилища за пострадалите от потопа

По материала работи: Златина Добрева
Община Добрич осигурява 24 жилища за пострадалите от потопа

Общо 24 жилища от общинския фонд в Добрич се подготвят, за да бъдат настанени в тях най-пострадалите семейства от наводнените райони в града, съобщиха от общината.
Бедственото положение в Добрич е отменено и от днес кризисният център в спортната зала "Добротица", в който снощи са пребивавали десетина души, ще бъде закрит, добави секретарят на общината Румен Русев.
Жилищата, повечето от които са в общинското общежитие на улица "Калиакра" 54, както и в жилищни блокове в комплексите "Балик","Строител" и на други места, се ремонтират, поясни директорът на общинската фирма "Жилфонд инвест" Илия Михайлов, цитиран от БТА.
По думите му се извършват най-неотложните дейности - сменят се балатуми, отстраняват се аварии по ВиК и електрическата мрежа.
Получено е дарение от 40 матрака, които ще бъдат разпределени по жилищата. Първите 10-12 апартамента - повечето едностайни, но има и двустайни и един тристаен, ще бъдат готови за обитаване в понеделник, каза Илия Михайлов. Очаква се от БЧК да бъдат осигурени одеяла и чаршафи.
В общината са постъпили 683 заявления от граждани, които искат обезщетения за наводнените им имоти, пише dnes.bg. Над 390 от домовете вече са посетени от общински екипи, съобщи секретарят на общината.

Коментари

Новини Варна