IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Начало
06:35 | 2 август 2014
Обновен: 05:20 | 16 април 2024

Oбстановката в страната се нормализира след дъждовете

Oбстановката в страната се нормализира след дъждовете

По материала работи: Златина Добрева
Проливни дъждове удавиха Пловдив, Враца и Монтана

Обстановката в страната се нормализира след поройните дъждове, които наводниха приземни етажи, затвориха пътища и повишиха нива на реки и язовири в Северозападна България. На места падналите количества валежи са били над 100 л/кв. м, съобщи nova tv.
На територията на област Враца се очаква повишаване на водните количества в района на селата Търнава, Алтимир, Галиче, Липница, Хърлец и град Мизия. Съветват се жителите в посочените райони да бъдат с повишено внимание, да изпълняват разпорежданията на органите на реда и изпълнителната власт.
При необходимост от евакуация и от извършване на спасителни дейности, да подават сигнали на телефон 112.
Продължава да е в сила бедственото положението за седем села от община Родопи, Пловдивско – Храбрино, Бойково, Ситово, Лилково, Плочник, Извор и с. Дедево.
Подготвя се алтернативен път, но работата по него вчера спря, защото в района отново заваля проливен дъжд. В момента единствената връзка до селата е черен път с тесен мост.
От вчера следобед с. Храбрино и с. Дедево са без вода заради прекъснат водопровод. Частично е разрушена и уличната инфраструктура в с. Габровница, община Монтана.
В Белоградчик улиците в по-ниските части на града са затрупани с чакъл и пясък от стичащите се от високите зони води.
Под наблюдение е язовир Дъбравка. Язовир "Скомля" прелива. На стената на язовира с дължина 60 метра бяха поставени чували с пясък като допълнителна защита в случай, че дъждовете продължат.

Коментари

Новини Варна