IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
10:24 | 5 август 2014
Обновен: 07:55 | 16 април 2024

Прокуратурата се самосезира за наводнението в Мизия

Прокуратурата се самосезира за наводнението в Мизия

По материала работи: Златина Добрева
Прокуратурата се самосезира за наводнението в Мизия

Районната прокуратура в Оряхово се самосезира във връзка с наводнението в град Мизия и разпореди извършването на предварителна проверка, възложена на органите на ОД на МВР-Враца, съобщиха от обвинението.
Проверката е възложена с оглед събиране на достатъчно данни за извършено престъпление по чл.335 от НК, касаещ причиняване на наводнение по непредпазливост.
След извършването на проверката в рамките на следващите 2 дни трябва да бъдат изяснени обстоятелствата, свързани с причините за настъпилото наводнение, в т.ч. ще бъдат установявани промените в речното корито на река Скът и състоянието на язовирите на територията на oбщина Мизия.
За нуждите и целите на извънпроцесуалната дейност ще бъдат снети сведения от компетентните длъжностни лица, както и ще бъде изискана и анализирана нужната информация от Напоителни системи ЕАД, Басейнова дирекция по управление на водите - Дунавски район - гр. Плевен, Национален институт по метеорология и хидрология - филиал Плевен и др.

Коментари

Новини Варна