IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
14:01 | 6 август 2014
Обновен: 12:30 | 24 април 2024

Новите министри дават по 300 лв. за пострадалите от потопите

Новите министри дават по 300 лв. за пострадалите от потопите

По материала работи: Златина Добрева
Новите министри дават по 300 лв. за пострадалите от потопите

Всеки служебен министър ще отдели 300 лева от първата си заплата за пострадалите от наводненията, обяви служебният премиер проф. Георги Близнашки след първото заседание на новото служебно правителство.
Близнашки призова заможните и състоятелни българи да се включат в кампанията на БЧК за подпомагане на пострадалите. По думите му в момента се търсят средства и резерви от различни програми. Той смята, че има голям шанс да получим средства и от ЕС.
Семействата на двете жертви от потопа в Мизия ще получат пари от държавата. До момента в тези случаи бяха отпускани по 10 000 лева на близките.
Служебният вицепремиер по социалните въпроси Йордан Христосков и министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов ще отидат на място в Мизия, за да подпомогнат местните власти. МС е изслушал днес шефа на пожарната Николай Николов, който докладвал за ситуацията в наводнените райони.
Екипите са на терен и нямам връзка за някакъв проблем, обясни Бакалов, цитиран от днес.бг.
Служебният МВР шеф обаче заяви, че се повтарят едни и същи грешки и се е знаело три дни по-рано, че ще има такава приливна вълна.
По думите му всички служби имат планове, провеждат се тренировки, но когато се наложи, не знаят как да действат.

Коментари

Новини Варна