IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Начало
10:14 | 7 август 2014
Обновен: 17:28 | 17 април 2024

Шефът на „Пирогов” остава на поста си

Шефът на „Пирогов” остава на поста си

По материала работи: Златина Добрева
Шефът на „Пирогов” остава на поста си

Служебният министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков е подписал протоколи за прекратяване на процедурите по отстраняването от длъжност на директорите на "Пирогов", Университетска болница "Георги Странски" в Плевен и Онкологията в София. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.
Паралелно с това е стартирана и проверка по отношение на слуховете за сменени директори и на други лечебни заведения, се посочва още в съобщението.
Справка в търговския регистър показа, че бившият здравен министър Таня Андреева е сменила шефа на „Пирогов" две седмици преди да си тръгне, съобщи „Труд". Твърди се, че е имало събрание на Съвета на директорите на спешната болница и че на 4 август за директор е бил избран доц. Христо Цеков, началник на Трета хирургическа клиника.
Миланов заяви, че не знае какво се случва и че никой нищо не му е съобщавал, пише darik.
След извънредно заседание, проведено тази сутрин, Медицинският съвет на „Пирогов" настоя за отмяна на решението на бившия здравен министър Таня Андреева за отстраняването на проф. Стоян Миланов. Лекари, пациентски организации и синдикати се обявиха срещу начина, по който Андреева е отстранила директора на „Пирогов".
Според участниците в съвета смяната на проф. Миланов е от национално и стратегическо значение и с централна роля в спешната медицина на страната.

Коментари

Новини Варна