IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Начало
08:42 | 13 август 2014
Обновен: 09:53 | 25 март 2024

Назначиха нови областни управители на Благоевград, Пловдив, Русе, Монтана и Плевен

Назначиха нови областни управители на Благоевград, Пловдив, Русе, Монтана и Плевен

По материала работи: Златина Добрева
Варна има нов областен управител

Правителството освободи Муса Палев, Венцислав Каймаканов, Венцислав Калчев, Николай Пенчев и Илиян Йончев като областни управители на областите Благоевград, Пловдив, Русе, Монтана и Плевен. Длъжностите ще заемат съответно Димитър Димитров, Розалин Петков, Симеон Иванов, Нина Петкова и Бойко Балтаков.
Димитър Димитров е икономист, съобщиха от правителствената пресслужба. Завършил е УНСС и има редица специализации по мениджмънт в България и чужбина. Бил е икономически и изпълнителен директор на „Благоевград – БТ” АД и председател на Борда на директорите на дружеството. Общински съветник е в периода 2003-2007 г. От 2013 г. е управител на „Деметра” ЕООД.
Розалин Петков е заместник-кмет на община Пловдив в последните три години, а преди това е бил заместник областен управител на Пловдив. Магистър е по счетоводство и контрол от ВИНС – Варна.
Симеон Иванов е главен секретар на Областната администрация – Русе, където е заемал различни длъжности от началото на 2010 г. Преди това е работил в областта на гражданската защита. Магистър е от ВСУ „Черноризец Храбър” по специалността „Защита на населението при кризи от неконвенционален характер”.
Нина Петкова е магистър по икономика от УНСС, има и следдипломна квалификация по право в Института за следдипломна квалификация към университета. В периода 2011-2013 г. е била заместник областен управител на Монтана, а след това е работила като координатор във фирма „Варвара 2”.
Бойко Балтаков е главен архитект на Община Плевен. От 2009 г. до 2013 г. е бил заместник областен управител. Завършил е архитектурно и градоустройствено проектиране в УАСГ – София.

Коментари

Новини Варна