Продукти:
- 2 патладжана
- 2 тиквички
- 5 чушки
- 2-3 големи глави лук
- 2 моркова
- по желание няколко гъби
- За маринатата:
- 1/2 чаена лъжица прясно смлян черен пипер
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка изсушена мащерка
- 2 стрити скилидки чесън
- сокът на 2 лимона
- 120 г мед
Приготвяне:
Измийте зеленчуците. Тиквичките нарежете на ленти, а чушките на две половинки, морковите на дълги и тънки ивици, патладжаните на големи кръгчета с дебелина около 1,5 см, лука също на дебели шайби. Загрейте добре грил тигана и наредете зеленчуците.
След като са готови от едната страна може да ги обърнете и да ги намажете с маринатата. Така ги обръщайте няколко пъти и всеки път от всяка страна ги намазвайте. Има по-лесен вариант, в който вече изпечените зеленчуци се поставят в тенджера и се заливат с маринатата.
az-jenata.bg
Коментари