IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Начало
09:56 | 14 юли 2016
Обновен: 16:36 | 7 юни 2025

Зеленчуци на грил с марината

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 5

По материала работи: Пламен Янков
Зеленчуци на грил с марината

Продукти:

 

- 2 патладжана

- 2 тиквички

- 5 чушки

- 2-3 големи глави лук

- 2 моркова

- по желание няколко гъби

- За маринатата:

- 1/2 чаена лъжица прясно смлян черен пипер

- 1/2 чаена лъжичка сол

- 1 чаена лъжичка изсушена мащерка

- 2 стрити скилидки чесън

- сокът на 2 лимона

- 120 г мед

 

Приготвяне:

 

Измийте зеленчуците. Тиквичките нарежете на ленти, а чушките на две половинки, морковите на дълги и тънки ивици, патладжаните на големи кръгчета с дебелина около 1,5 см, лука също на дебели шайби. Загрейте добре грил тигана и наредете зеленчуците.

 

След като са готови от едната страна може да ги обърнете и да ги намажете с маринатата. Така ги обръщайте няколко пъти и всеки път от всяка страна ги намазвайте. Има по-лесен вариант, в който вече изпечените зеленчуци се поставят в тенджера и се заливат с маринатата.

az-jenata.bg

Коментари

Новини Варна