IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
21:57 | 4 май 2018
Обновен: 12:26 | 30 април 2024

Благотворителен спектакъл на ансамбъл "Българе" в подкрепа на новостроящия се храм "Св. прпмчк Прокопий Варненски"

По материала работи: Слав Велев
Благотворителен спектакъл на ансамбъл "Българе" в подкрепа на новостроящия се храм "Св. прпмчк Прокопий Варненски"

На 17 май 2018 г. (четвъртък) от 19:00 часа на сцената на Двореца на културата и спорта в град Варна Национален фолклорен ансамбъл "Българе" ще представи благотворителен спектакъл в подкрепа на . Събитието се провежда с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и под патронажа на Кмета на Община Варна г-н Иван Портних.

  Национален фолклорен ансамбъл "Българе" представя четвъртия си грандиозен проект "Осмото чудо" по сценарий, хореография и режисура на Христо Димитров. Едно запленяващо пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор. С него зрителите преоткриват личността на кореспондента на в."Таймс" Джеймс Баучер, великолепно изиграна от холивудския актьор Бен Крос. Българският актьор Атанас Сребрев в образа на унгарския композитор Бела Барток е негов партньор в разговора, който двамата водят при пътуването си в "Ориент Експрес". Повествованието преминава през 7 музикално-танцови картини, впечатляващо изиграни от танцьорите и солистите на ансамбъл "Българе".

Коментари

Новини Варна