IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Начало
13:59 | 19 август 2015
Обновен: 16:50 | 15 април 2024

Първанов: "Приемам с удовлетворение казаното от президента Путин"

Отношенията между България и Русия не би трябвало да са зависими от конюнктурата, добави Първанов

По материала работи: Златина Добрева
Първанов: "Приемам с удовлетворение казаното от президента Путин"

Отношенията между България и Русия не би трябвало да са зависими от конюнктурата. Това каза Георги Първанов, председател на ПП АБВ, на пресконференция по повод предстоящите местни избори, съобщи Фокус.

 

"Приемам с удовлетворение казаното от президента Путин. Не ме изненадва особено, защото добре помня новата история на българо-руските отношения. Помолих един ваш колега и ми извади статия на президента Путин от 1 март 2003 година, в самото навечерие на посещението му в България. Там той е казал, това , което тези дни прозвуча в Крим", каза Първанов. 

"Погледнато в дългосрочен план ние трябва да сме заедно не само за традицията, но и за актуалните задачи. Енергетиката е такава задача. В казаното от президента Путин могат да се открият възможности за рестартиране на отношенията за енергийните проекти , но и затопляне на отношенията. Знам, че със санкциите е малко по-трудно. Моята позиция за санкциите е категорична. По енергийната тема, която е ключова за Северна Европа, Северния поток си върви с една, две и повече тръби, на юг нищо не се случва. Една тема, по която могат да се водят активни разговори и българската страна може да бъде активен фактор", каза още Първанов.

Коментари

Новини Варна