Ето и необходимите продукти:
- 1 кг картофи
- 5 скилидки чесън
- 1 чаена лъжичка суха мащерка
- 1/2 чаена лъжичка сух риган
- 1/2 чаена лъжичка сух босилек
- 1/3 чаша прясно настърган пармезан
- 2 супени лъжици масло
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте картофите и ги нарежете на малки парчета или ги оставете цели (ако са малки). Сложете ги в тавичка за печене, която е предварително леко намазнена с олио или зехтин, съветва екипът на az-jenata.bg. Добавете към тях сол, черен пипер, нарязания чесън, сухите подправки и маслото.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Когато картофите са почти готови, може да ги поръсите с настъргания пармезан и да запечете за още няколко минути.
Да ви е сладко!