IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Начало
10:45 | 4 януари 2014
Обновен: 12:25 | 17 април 2024

Бежанци в морето на Траката

Бежанци в морето на Траката

По материала работи: Златина Добрева
Бежанци в морето на Траката

Двама бежанци бяха извадени от морето на плажа на Траката, съобщи varnautre.
Служители на „Гранична полиция” са били на място. Те са забелязали давещите се минути след 9 часа днес. Поискали съдействие от „Бърза помощ”, като казали на медиците да носят одеала за затопляне на бежанците.
Първият изваден мъж е откаран във Военна болница във Варна. Той е на около 30 г. Рибарите от селището на Траката, първи го забелязали да лежи на камъните в началото на буната. Вторият, значително по-млад, е бил на пясъка в залива, от където викал за помощ "Help!" и махал с ръце.
Спешните медици са получили сигнал от „Гранична полиция” 5 минути преди 10 часа днес, като на място са изпратени техни екипи.
Не е ясно дали имигрантите са скочили от кораб или плавателното им средство е потънало.

Състоянието на двамата чуждестранни граждани е тежко, коментира пред „Фокус” д-р Ивайло Въжаров, директор на Военноморска болница Варна. Двамата са били откарани в болницата от екип на Спешна помощ. По информация на д-р Въжаров, и двамата са прекарали продължително време във водата, вследствие на което са с различна степен на хипотермия и тежко общо състояние.

Коментари

Новини Варна