IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Начало
12:39 | 2 януари 2014
Обновен: 22:08 | 25 април 2024

Нетърпелив варненец си подаде декларацията първи

Нетърпелив варненец си подаде декларацията първи

По материала работи: Златина Добрева
Нетърпелив варненец си подаде декларацията първи

Точно в 9 часа на първия работен ден на 2014 г. варненец подаде първи данъчната си декларация, съобщиха от НАП в града ни.
Димитър Димитров е решил да  декларира доход от наем, получен през четвъртото тримесечие на 2013 г. Като първи клиент на дирекцията Димитров бе посрещнат от служителите с шоколадови бонбони и с пожелания за успешна нова година.
Димитър изказа благодарност на служителите за вниманието и пожела на всички да се чувстват така удовлетворени след посещението си в НАП.   
Данъчните напомнят, че онлайн системата за подаване на декларации от физически лица е активирана още в първата минута след настъпването на новата година. Всеки гражданин, който я ползва за изпращане на подписани с електронен подпис подоходни формуляри, получава 5% отстъпка от данъка за довнасяне до края на април 2014 г.
Иначе данъчната кампания започна днес в 9 ч. сутринта във всички офиси на НАП в страната. Фирмите декларират корпоративните печалби до края на март 2014 г., физическите лица могат да подадат декларациите си и да внесат данъка не по-късно от 30 април. Освен деклариране на доходи и корпоративни печалби онлайн, приходната агенция предлага и услуга за плащане на всички видове задължения по интернет, както и още близо 30 е-услуги, които спестяват на бизнеса и гражданите над 300 млн. лв. годишно.

Коментари

Новини Варна