IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Начало
08:33 | 16 септември 2014
Обновен: 21:08 | 15 април 2024

До 20 септември се вписваме за вота

До 20 септември се вписваме за вота

По материала работи: Златина Добрева
До 20 септември се вписваме за вота

До 20 септември всеки, който иска да гласува по настоящ адрес, може да подаде заявление за вписване в списъка по постоянен адрес. Това съобщиха от Централната избирателна комисия (ЦИК).
Желаещите трябва да попълнят документ „Образец номер 14“, който може да бъде открит в общината или да бъде изтеглен от страницата на ЦИК. Преди това избирателят трябва да има регистрация по настоящ адрес.
Гражданите, които са с трайни увреждания, имаха срок до 14 септември да подадат заявление до общинската администрация за гласуване с подвижна избирателна кутия.
За да се образува такава секция обаче, са необходими поне 10 заявления. С подвижна избирателна секция гласува само лицето, подало заявлението, но не и членовете на семейството му, уточняват от ЦИК.
При вече открита секция за гласуване с подвижна избирателна кутия избирател, пропуснал срока за подаване за заявление, може да подаде такова до 29 септември за включване в списъка.
На 24 септември общинската администрация ще публикува на интернет страницата си списъка на заличените лица. Ако сте там, имате право да се запознаете с основанието, заради което са ви заличили, и в срок от 3 дни да подадете заявление до кмета, за да бъдете изключени от списъка. Кметът се произнася незабавно.

Коментари

Новини Варна