IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
09:36 | 24 октомври 2014
Обновен: 04:21 | 25 април 2024

Благотворителен маратон стартира утре в Бургас

Инициативата ще помогне за набиране на средства за закупуване на скринингов апарат за кампанията "Хора гласовете Ви чувам, за по-здрави бебета в Бургас"

По материала работи: manager
Благотворителен маратон стартира утре в Бургас

Маратон стартира пред Пантеона в Морската градина в Бургас на 25 октомври, от 10:00 часа.
Идеята се зародила покрай съботните бяганияна 5km run. Целта й е да даде основата на начинаещите бегачи и да усъвършенства напредналите.
Целта на благотворителната акция е събиране на дарения в помощ на хората с аутизъм в България под мотото „Сам, но не самотен“.
Всички граждани, подкрепили благотворително акцията чрез своите дарения, които ще се осъществяват на трасетата, ще получат специално изработени за целта бегачески тениски.
Инициативата ще помогне за набиране на средства за закупуване на скринингов апарат за кампанията „Хора гласовете Ви чувам за по-здрави бебета в Бургас“. Апаратът ще бъде дарен на МБАЛ Бургас на детското неонатологично отделение. Целта е младите семейства да получават навременна помощ  за  ранно диагностициране глухотата у новородените, която също може да е предпоставка за аутизъм.

Коментари

Новини Варна