IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
14:51 | 25 октомври 2014
Обновен: 00:38 | 16 април 2024

Бедствено положение в Бургас!

Община Бургас призовава да не се предприемат никакви пътувания! Тежка е обстановката не само в Бургас, но и в общините на юг! Спасителни екипи издирват овчар в село Маринка.

По материала работи: manager
Бедствено положение в Бургас!

Кметът на Община Бургас Димитър Николов обяви бедствено положение в 13 ч. днес, съобщава burgasnews . Бедственото положение се касае за к-с „Меден рудник“, „Акациите“, „Победа“, село Извор, село Маринка, вилна зона „Черниците“, рибарско селище „Ченгене скеле“. 

Изцяло затворен за движение е централният път Бургас – Созопол, както и Бургас – Извор. 

Община Бургас призовава да не се предприемат никакви пътувания! Спасителни екипи издирват овчар в село Маринка.

Временно се ограничава движението по път III-9009 Ново Паничарево-Ясна Поляна, област Бургас, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Тежка е обстановката не само в Бургас, но и в общините на юг, предаде Радио „Фокус” - Бургас. Димитър Христов, главен експерт „Отбранително-мобилизационна подготовка” в Областна администрация- Бургас е съобщил, че в района на парк Росенец, защитена местност Ченгене скеле, има повишено ниво в отводнителните дерета и канали, около вилно селище Черниците. В бургаското село Извор, река Изворска е преляла като пътя за с. Зидарово е затворен на място е изпратена инженерна машина, за сега няма опасност за хората.

В община Средец има залети ниски места. Водата е заляла Аврамов мост като пътят за с. Дюлево е затворен. В Средец има наводнени къщи по ниските места като се е наложила евакуацията на трудноподвижна възрастна жена. Ниските места от Средец към Проход също са залети.

В община Приморско има проблеми с повишеното ниво на реката в с. Ново Паничарево. Вътре в селото улиците са залети. Залят е пътят Приморско – с. Ново Паничарево, преминават само автомобилите с повишена проходимост.

В община Царево е повишено нивото на р. Велека. Центърът на село Кости е залят, има и наводнени къщи. Няма сигнали за пострадали хора. Към момента няма заявка за обявяване на бедствено положение в някоя от тези общини. Около Атия трудно се преминава, понеже пътят е залят със скатни води.

Екипите на ПБЗН работят във всички общини. Според прогнозите вятърът трябва да отслабне след 14.00 ч, дъждът трябва да отслабне привечер и да спре. По неговите думи, докато не спадне вълнението на морето не може да се каже какви са нанесените щети на плажните ивици по Южното Черноморие. 

Коментари

Новини Варна