IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
14:58 | 25 октомври 2014
Обновен: 00:38 | 16 април 2024

Три язовира преляха в бургаско

Започна задължителна евакуация на всички живеещи във вилна зона Черниците. Вероятно всеки момент ще се наложи и евакуация на живеещи в ниските части на село Маринка. Село Извор е тотално откъснато.

По материала работи: manager
Три язовира преляха в бургаско

Три язовира – в Маринка и два в Извор вече са прелели, съобщиха от пресцентъра на община Бургас. Има реална опасност язовирът в Маринка да се скъса. Започна задължителна евакуация на всички живеещи във вилна зона Черниците. Вероятно всеки момент ще се наложи и евакуация на живеещи в ниските части на село Маринка. Село Извор е тотално откъснато. От 12,30 ч. движението за автомобили там е затворено. Спряно е пътуването и на градския транспорт за селото. В момента на място се изпраща строителна техника, която да преправя път за изтичане на водата. На този етап няма залети къщи или бедстващи хора там. Водата се излива в земеделските ниви.

Шофьорите да не предприемат пътуване! По информация на наши читатели, органите на КАТ спират и връщат всички коли, потеглили на юг, до Крайморие.

Припомняме, че 50 души са евакуирани от къщите си от вилна зона „Черница“ днес преди обед заради проливните дъждове и силния вятър.

Наводнен е и манастирът в местността „Аязмото“ край комплекс „Меден рудник“. В момента там се намира екип, който извежда намиращи се в него хора. Майка Серафима и свещеник са отказали на напуснат манастира. По тази причина на мястото е оставен дежурен полицай.

В цялата община участват екипи на полицията, пожарна безопасност и дирекция "Управление при кризи и опазване на обществения ред" към Община Бургас.

burgasnews 

Коментари

Новини Варна