IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
18:15 | 25 октомври 2014
Обновен: 01:06 | 26 март 2024

Организират акция за спасяване на заседнали автомобили на Беклемето

Община Карлово организира акция за спасяване на заседнали автомобили на Беклемето

По материала работи: manager
Организират акция за спасяване на заседнали автомобили на Беклемето

Община Карлово, съвместно с Областна противопожарна служба и ОПУ организират акция за спасяването на заседнали автомобили в прохода Троян - Кърнаре (Беклемето). Това каза кметът на Карлово Емил Кабаиванов. Съвместно с кмета на Троян и областния управител на Пловдив-област Розалин Петков още сутринта е спряно движението от Троян към върха, където вече са били заседнали един автобус и няколко леки коли, уточни карловският кмет.
По думите му в момента на върха има два екипа на пожарната - противопожарен автомобил и аварийно-спасителен, три снегорина на община Карлово и моторни резачки на горското, очаква се и техника от Областно пътно управление. Техниката се използва както за разчистване на пътя от преспите, така и за отстраняване на паднали клони и дървета от тежестта на снега.
До момента от преспите на Беклемето са изкарана четири автобуса и десетки коли, работи се по освобождаването на още един автобус и няколко леки автомобила, за да могат да се върнат обратно към Карлово.
Емил Кабаиванов посочи още, че за хората в заседналите автомобили няма опасност, тъй като до тях се стига пеша и може да им се осигури помощ при нужда, съобщи Дарик. 

 

Коментари

Новини Варна