IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
13:10 | 11 ноември 2014
Обновен: 06:02 | 17 април 2024

Бойко Борисов ще е премиер от Банкя

Не иска да се мести в Бояна

По материала работи: Златина Добрева
Бойко Борисов ще е премиер от Банкя

Премиерът Бойко Борисов отказа да се премести в резиденцията на властта в Бояна и остава в къщата си в Банкя, след като отново застана начело на правителството.
„Няма да се местя в резиденция „Бояна“, каза пред в. „Преса“ Борисов. Той обясни и че е забранил да се правят всякакви ремонти на вилата на улица „Секвоя“, „за да не се харчат излишни пари“.
В понеделник се появи информация, че предстои НСО да направи обновяващ и освежаващ ремонт на премиерската вила в резиденцията.
Борисов бил категоричен, че в дома му в Банкя ще му е по-удобно. Така премиерът тръгва по стъпките на президента Росен Плевнелиев, който при встъпването си в длъжност отказа да се премести в резиденция „Бояна“ и остана в комплекса „Резиденшъл парк“, който също е в полите на Витоша.
Практиката в Национална служба „Охрана“ обаче е да изисква настаняването на президента, премиера и шефа на парламента в добре охраняваните държавни жилища заради изискванията за сигурност. Според „Преса“ Борисов вероятно е убедил НСО, че засега ще остане да живее в къщата си в Банкя.

Коментари

Новини Варна