IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
13:17 | 14 ноември 2014
Обновен: 10:19 | 27 март 2024

Задържаха зам.-кмета на Съединение

Обвиняват го, че присвоил 15 000 лева

По материала работи: Златина Добрева
Задържаха зам.-кмета на Съединение

При акция на Икономическа полиция и прокуратурата е задържан заместник-кметът на община Съединение Георги Трендафилов, обявиха от прокуратурата в Пловдив.
„Към днешна дата към него са повдигнати обвинения за извършено при условията на продължавано престъпление длъжностно присвояване на парични средства от общинския бюджет в общ размер на 15 000 лева, предназначени за честванията на празника на град Съединение през 2013 и 2014 г.", съобщи пред Dnes.bg говорителят на Окръжна прокуратура Галина Андреева.
Предвиденото от закона наказание за това престъпление е лишаване от свобода до 8 години, като съдът може да постанови и конфискация на част от имуществото на обвиняемия и да го лиши от права да заема определена държавна или обществена длъжност.
Обвиняемият е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа.
„Във връзка с информацията потвърждавам, че се извърши такава проверка от Икономическа полиция, но нямам информация за нарушението. По думите на полицаите научих, че става въпрос за плащане за някакво озвучаване”, заяви кметът на Съединение Георги Руменов.
„Всичко, което поискаха разследващите, беше предоставено на Икономическа полиция. Към мен не са задавани конкретни въпроси. Мога да дам конкретна информация, когато имам информация по случая", допълни той.
Делото е изпратено по компетентност на Районна прокуратура - Пловдив. Разследването продължава.

Коментари

Новини Варна