IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
19:42 | 23 ноември 2014
Обновен: 10:19 | 18 април 2024

Лили Павлова внезапно инспектира "Струма"

На участъците от магистралата, където има следи от неолитни жилища, строителството е спряно напълно до средата на лятото.

По материала работи: Деян Михайлов
Лили Павлова внезапно инспектира "Струма"

Регионалният министър Лиляна Палова инспектира цялото трасе на Лот 2 на „Струма“, съобщиха от МРРБ, цитирани от Днесбг. Министърът се информира от работещите на обекта за ситуацията при изграждането на участъка от магистралата.

Павлова е направила внезапната инспекция на път от Гоце Делчев, където участва в заседание на УС на НСОРБ, към София. Лот 2 е участъкът от Дупница до Благоевград, който е с дължина около 38 км. Той се изгражда на инженеринг – проектиране и строителство.

Павлова се срещна и разговаря с ръководителите на археологическите обекти, които са по протежението на участъка и получи уверение от тях, че до 30 юни ще приключат с проучвателните дейности, съобщават още от ведомството.

В момента, на участъците от магистралата, където има следи от неолитни жилища, строителството е спряно напълно до средата на лятото. Регионалният министър, съвместно с председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, огледаха на място и всички съоръжения – мостове, подлези, надлези, виадукти, които се изграждат приоритетно в момента.

По трасето на автомагистралата има и два тунела, които са в процес на прокопаване и строителство. От разговора с ръководителите на строителния обект стана ясно, че срокът за завършване на строителните работи на целия участък е края на м. октомври 2015 г.
 

 

Коментари

Новини Варна