IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
14:13 | 28 ноември 2014
Обновен: 18:05 | 18 април 2024

Няма данни у нас да са влезли радикални ислямисти

Проверяват се всички бежанци, категоричен е МВР шефът

По материала работи: manager
Няма данни у нас да са влезли радикални ислямисти

Вътрешният министър Веселин Вучков съобщи, че няма данни в страната да са влезли хора, свързани с радикален ислям. Той увери, че се проверят всички бежанци, които влизат у нас.

МВР шефът отказа да коментира искането на Реформаторския блок за оставка на шефа на ДАНС Владимир Писанчев.

"Председателят на ДАНС се избира от парламента, така че те трябва да преценят, защо министърът на вътрешните работи трябва да дава мнение дали трябва да се смени или не“, попита Вучков.

Относно акцията на ДАНС и прокуратурата в понеделник, насочена срещу разпространението на радикален ислям у нас, той уточни, че участието на МВР е било по решение на наблюдаващия прокурор.

"Беше ни връчено постановление, че трябва да осигурим служители“, обясни Вучков.

Силовият министър призна, че би искал промените в Закона за МВР, които внесе ГЕРБ, да бъдат приети максимално бързо, но преди това да се проведе още едно обществено обсъждане.

Вучков не пожела да коментира и дали бюджетът на МВР за следващата година е достатъчен с мотива, че ще се гледа в понеделник на заседание на правителството, но увери, че ще направи всичко възможно да сведе до 1 януари дефицита в бюджета на министерството до 50-70 милиона лева, който в момента е 200 милиона лева.

Автор: Камелия Цветанова, dnes.bg

Коментари

Новини Варна