IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
13:11 | 7 януари 2015
Обновен: 09:53 | 16 април 2024

Трети съдия с отвод по делото "Белведере"

За нов съдия е определен Валентин Бойкинов

По материала работи: Златина Добрева
Трети съдия с отвод по делото "Белведере"

Пореден съдия си направи отвод по делото "Белведере", информират от Софийския градски съд.
Хайгухи Бодикян си е направила отвод с мотива, че съществуват обстоятелства, които пораждат основателно съмнение в нейното безпристрастие.
Чрез системата за случайно разпределение на дела бе избран нов съдия докладчик - Валентин Бойкинов.
В мотивите си съдия Бодикян посочва, че съдебният състав е повлиян от многото тенденциозни нападки срещу правосъдието и съдиите като цяло.
Внушенията и коментарите според съдия Бодикян били грубо вмешателство върху дейността на съда. Така се създавали съмнения за влияние.
Хайгухи Бодикян бе третият съдия, на когото беше разпределено делото, като първо отвод си направи съдия Румяна Ченалова, срещу която Висшият съдебен съвет започна дисциплинарно производство, а след това по същия начин постъпи и съдия Пламен Колев.
Търговско дело № 6907/2014 е за обявяването в несъстоятелност на дружествата „Белведере дистрибуция” и „Домейн Менада”.
Случаят доби популярност след изказването за "гнилите ябълки" на френския посланик Ксавие дьо Кабан, припомня dnes.bg. Той разказа, че чрез българския съд се прави опит за кражба на двете дружества, и посочи, че в случая става въпрос или за некомпетентност, или за корупция.
След изказването на френския посланик започна проверка и Ченалова си направи отвод, след което делото беше разпределено на съдия Пламен Колев, който също си направи отвод, а сега това направи и Бодикян.
От страна на „Белведере дистрибуция” преди време беше поискан отвод на всички съдии в СГС от разглеждане на делото и то да бъде изпратено на Софийски апелативен съд за определяне на друг, равен по степен съд, който да го разгледа.

Коментари

Новини Варна