IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
14:30 | 6 февруари 2015
Обновен: 14:12 | 16 април 2024

Парламентът ще заседава извънредно във вторник

Пленарното заседание ще бъде свикано от Цецка Цачева

По материала работи: Златина Добрева
Парламентът ще заседава извънредно във вторник

Извънредно пленарно заседание ще бъде свикано от председателя на Народното събрание Цецка Цачева във вторник, 10 февруари. Това обяви самата Цачева от парламентарната трибуна.
Тогава депутатите обаче няма да обсъждат закони и решения, а цялото заседание ще бъде посветено на парламентарен контрол.
До това решение се стигна, след като депутати от БСП и „Атака“ се оплакаха, че въпросите, които имат към министрите, губят актуалността си, защото времето за отговори не стига.
Според правилника на Народното събрание парламентарният контрол се провежда всеки петък от 11 до 14 ч., време, което се оказва крайно недостатъчно за изчерпване на въпросите към министрите.
Пръв днес се оплака Димитър Горов от БСП, който заяви, че вече месец не стига времето да получи отговор от министъра на здравеопазването Петър Москов на въпроса му за състоянието на болницата в Ловеч, която е потънала в дългове.
След това от "Атака“ поискаха да се удължи времето на днешното заседание до изчерпване на всички въпроси от парламентарния контрол, които по думите на Цачева са над 100, а отделно има над 10 питания.
Поради липса на кворум обаче предложението нямаше как да бъде гласувано.
Така националистите настояха да се проведе извънредно заседание във вторник, а Цачева увери, че ще го свика.
dnes.bg

Коментари

Новини Варна