IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
21:38 | 6 февруари 2015
Обновен: 17:39 | 23 април 2024

Центърът на НАТО у нас може да се изгради за няколко месеца

Там ще работят приблизително 40 военнослужещи, около 20 от тях българи.

По материала работи: Деян Михайлов
Центърът на НАТО у нас може да се изгради за няколко месеца

Координационният център на НАТО в България ще бъде в София, каза на пресконференция в Смолян министърът на отбраната Николай Ненчев, цитиран от Днесбг.

Той уточни, че има готовност центърът да бъде изграден в рамките на няколко месеца. Това ще зависи в голяма степен от готовността на останалите партньори - половината от служителите в него ще бъдат чужденци от партньорски организации, заяви министърът.

Според него в центъра ще работят приблизително 40 военнослужещи, около 20 от тях българи. Центърът в България е един от шестте координационни центъра, които Алиансът обяви, че създава по източния си фланг.

В отговор на журналистически въпрос, министър Ненчев обясни, че на срещата на НАТО в Брюксел са разгледани две възможни опции, които по една или друга степен представляват опасност.

Едната идва от изток, другата от юг, не подценяваме нито едната, нито другата, заяви военният министър, имайки предвид кризата в Украйна и събитията около "Ислямска държава".
 

Коментари

Новини Варна