IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
18:42 | 15 април 2020
Обновен: 15:45 | 1 май 2024

Сидеров с 2 обвинения и в ареста, глоба очаква Каракачанов

Свободата на словото не е нарушена, категоричен е Младен Маринов

По материала работи: Пламен Янков
Сидеров с 2 обвинения и в ареста, глоба очаква Каракачанов

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е с 2 обвинения, но все още от СДВР се обработват материалите, които ще се докладват в прокуратурата, обяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред bTV.


"Г-н Сидеров се яви със своя адвокат в СДВР и там бяха проведени процесуално-следствените действия, разпоредени от прокуратурата. В момента е задържан за срок до 24 часа с оглед осигуряването му за доклад в прокуратурата. През цялото време колегите от СДВР са работили под ръководството на Районна прокуратура-София", поясни вътрешният министър.


"Има приет закон за подвеждаща или лъжлива информация във връзка с борбата с пандемията. Колегите са сезирали и са поели действия по компетентност", уточни Младен Маринов.


Според вътрешния министър свободата на словото по никакъв начин не е нарушена във времето на извънредно положение. "Дори бих казал, че сме на едно от първите места по свобода на словото, както и вече е ясно, че сме на първите места по адекватност на мерките и брой на заразените. Ще дам за пример Дания. Там забраниха всякаква информация по отношение на борбата с коронавируса, а тя да идва единствено и само от правителствените източници", посочи Маринов.


Вътрешният министър обяви още, че вероятно утре ще бъде съставен акт на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов след репортаж, в който се вижда как той седи на пейка пред Народния театър.


Както е по закон, санкцията ще е в размер между 300 и 1 000 лева.


"Извършва се проверка по искане на вицепремиера Красимир Каракачанов. След репортажа, той ми се обади и каза да извършим проверка, защото не е сигурен, че това, което е направил е със съзнанието, че се е намирал в градинка или парк. Установено е, че е парк", допълни Маринов.


Dnes.bg


Още по темата:
 

Волен Сидеров ще прекара 24 часа в ареста

Издирваният Сидеров се яви в сградата на СДВР

Волен Сидеров е обявен за общодържавно издирване

Коментари

Новини Варна