IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
10:04 | 29 март 2015
Обновен: 20:50 | 16 април 2024

АМ "Марица" наводнена, скоростта ограничена до 40 км/ч

Свличания на кални маси и ремонти са затворили за движение и други пътища в страната

По материала работи: Лиляна Трънкова
АМ "Марица" наводнена, скоростта ограничена до 40 км/ч

Поради наводняване на пътното платно между км 96 и км 97 от АМ "Марица" скоростта се ограничава до 40 км/ч. Временно е затруднено движението и при км 23 от път III-198 Катунци - Гоце Делчев, поради свлечена кална маса на пътното платно. Водачите да се движат с повишено внимание и при км 19 и км 22. Участък от Е-79 край село Врачеш е изцяло затворен за движение в двете посоки заради ремонт. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура. Републиканските пътища са проходими при зимни условия.
Температурите са в интервала от + 0 С° до + 10 С°. Времето над страната е облачно. Вятър духа в областите Смолян, Шумен, Търговище, Плевен, Видин, Русе и в районите на Карлово, Кърнаре, Граф Игнатиево, Разлог, Радунци, Борущица и по-ниските части на Родопите. Дъжд вали в областите Силистра, Кюстендил, Ловеч, Разград, Търговище, Шумен, Плевен, Перник, София, в районите на Благоевград и Павликени. Слаб сняг вали в района на АМ „Хемус“ в област София, прохода „Петрохан“ в област Монтана и в района на Картела. Пътните настилки са мокри, на места сухи, заснежени, обработени и опесъчени. Ограничена видимост поради мъгла до 50 м има в района на прохода „Шипка“.

СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ:

АМ „Тракия”: без ограничения.

АМ „Хемус”: област София: поради предстоящо извършване на авариен ремонт на виадукт „Елешница” е въведена временна организация, като движението на МПС изцяло се насочва от активната лента в изпреварващата лента на ляво платно в посока Варна-София от км 6+500 до км 8+000; извършване на авариен ремонт на връхната конструкция на виадукт на км 33+100 ляво платно (посока Варна-София) е въведена ВОБД, като движението се пренасочва в крайната лява лента; поради ремонт на осветителната инсталация в дясната тръба (посока София-Ботевград) на тунел „ Ечемишка” ще бъде въвеждана ВОБД, като движението на МПС ще бъде затваряно за една от лентите за движение и ще бъде пренасочвано в съседната.

АМ „Люлин”: без ограничения.

АМ „Марица”: без ограничения.

АМ„Черно море”: без ограничения.

АМ„Струма”: без ограничения.

 

СЪСТОЯНИЕ НА ПРОХОДИТЕ:

- „Златишки” - затворен за всички МПС;

- „Върбишки” - затворен за всички МПС;

- „Троянски” - затворен за всички МПС;

- „Ришки” - отворен за всички МПС;

- „Обзорски” - отворен за всички МПС;

- „Републиката” - отворен за всички МПС;

- „Айтоски” - отворен за всички МПС;

- „Предела” - отворен за всички МПС;

- „Рожен” - отворен за всички МПС;

- „Печинско” - отворен за всички МПС;

- „Пампорово” - отворен за всички МПС;

- „Превала”- отворен за всички МПС;

- „Котленски” - забранено е движението на МПС над 10 т, поради свлачище при км 27+700.

- „Петрохан” - забранено за движение на МПС над 12 т;

- „Твърдишки” - забранено е движението на МПС над 10 т;

- „Дюлински” - забранено за тежкотоварни автомобили;

- „Вратник” - забранено е движението на МПС над 10 т;

- „Шипка” - отворен за движение. Забранено е движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31.03.2015 г.

 

ОГРАНИЧЕНИЯ В ДВИЖЕНИЕТО НА МПС ПО ПЪРВОКЛАСНАТА ПЪТНА МРЕЖА:

- път I-1 /Е79/ Граница Румъния-Видин-Монтана-Враца-София-Благоевград-Кулата-граница Гърция: област София: Временно е затворен в двете посоки в участъка от км 205+000 /село Врачеш-язовир Бебреш/ до км 213+000 /разклон за с. Горно Камарци/. Мярката се налага поради укрепително-възстановителни работи на анкерна стена, при км 26+050 на АМ „Хемус”. За обходен маршрут да се ползва Ботевград /път І-1/ - път ІІ-17-АМ „Хемус” /п.в. Ботевград-п.в. Витинска река/;

София-Перник - забранено за тежкотоварни автомобили над 15 т; област Кюстендил: от км 317+650 до км 318+500 (Дупница – Долна Диканя), ограничено движение в аварийна и активна ленти, поради ремонтни работи по пътните банкети и отводнителните системи. Движението се осъществява в изпреварващата лента. област Благоевград: от км 383+200 до км 383+450 /преди малкия тунел/ – затруднено движение поради свлачище; във връзка с изграждането на АМ „Струма” се ограничава движението на МПС от км 427+500 (разклон за гр. Петрич) до км 442+400 (разклон за с. Кулата).

Обходен маршрут:

В посока София-Кулата и обратно: път І-1 при км 427+500 (пътният възел с път ІІІ-108 за гр. Петрич и път ІІІ-109 за гр.Мелник), продължава по път ІІІ-108 до кръстовището на път ІІІ-108 с ул. „Цар Борис ІІІ” в гр. Петрич (регулирано от светофарна уредба). В Петрич обходът е по улиците „Цар Борис” ІІІ, „Солунска” и „Ел тепе” до кръстовището с път ІІІ-198 при км 71+590 (регулирано от светофарна уредба). Обходният маршрут продължава по път ІІІ-198- с. Марино поле-с. Чучулигово-с. Кулата и се свързва с път І-1 при км 442+400;

Коментари

Новини Варна