IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
13:59 | 29 март 2015
Обновен: 17:18 | 3 март 2024

Места скъса дига до Гоце Делчев, Струма напъва край Струмяни

Свикан е кризисен щаб, заради риск от наводнения е спряно контролираното изпускане на язовирите

По материала работи: Лиляна Трънкова
Места скъса дига до Гоце Делчев, Струма напъва край Струмяни

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов пътува от Струмяни към скъсаната дига на р. Места. Тук той е свикал щаб на място за възстановяване на скъсаната тази сутрин от повишените води дига в покрайнините на гр. Гоце Делчев, съобщават от пресцентъра на Областната администрация.

В момента пораженията от скъсаната дига не застрашават живота на хората, но се налагат спешни и неотложни действия. На място са свикани управителят на Напоителни системи, директорът на пожарната и експерти, за да намерят най-бързия и сигурен начин за ограничаване пораженията от скъсаната дига и разливащите се води. Към момента продължават и действията по възстановяване в района на Струмяни и компрометираната вчера дига.

Продължават и работите по укрепването на дигата на Струма при Струмяни, която поддаде вчера. Цяла нощ е продължило насипването на скална маса, каза кметът на общината Емил Илиев, цитиран от БНР. Реката е много буйна и се опитва да излезе от коритото си в няколко разлива. Освен това има затлачвания от изкоренени дървета и отпадъци.

Преустановено е контролираното изпускане на язовирите на територията на Югозападна България, съобщават от регионалното поделение на "Напоителни системи".

Коментари

Новини Варна