IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
17:05 | 4 август 2020
Обновен: 02:11 | 25 април 2024

Двама служители в Дома за стари хора в Добрич са с COVID-19

Четирима мъже и 15 жени са новорегистрираните случаи на заразата в столицата на Добруджа

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Двама са вече служителите в Дома за стари хора в Добрич са с COVID-19. Изследвани до този момент са 159 лица – потребители на социалната услуга и персонала.

 

Заради заразен с коронавирусната инфекция служител офисът на Дирекция Социално подпомагане в Добрич е затворен.

 

26 са настанените за лечение в Ковид сектора на многопрофилната болница в Добрич, други трима пациенти са в тежко състояние в реанимацията, предаде Радио Варна.

 

Четирима мъже и 15 жени са новорегистрираните случаи на Ковид-19 в Добрич за изминалото денонощие.

 

Директорът на РЗИ д-р Светла Ангелова информира, че сред потребителите на Дома за стари хора няма положителни за заболяването. Не са изследвани все още домуващи, които са в домашен отпуск, както и лица от персонала в платен годишен отпуск, добави д-р Ангелова и поясни, че при завръщането им в Дома ще им бъдат взети проби за изследване. Там е планирано повторно изследване след 10 до 14 дни.

 

Към момента на лечение в обособените сектори за лечение на Ковид-19 в МБАЛ Добрич има 26 пациенти. Трима пациенти са в тежко състояние и се лекуват в Отделението по анестезия и интензивно лечение.

Коментари

Новини Варна