IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
09:10 | 30 ноември 2020
Обновен: 10:56 | 19 април 2024

Снегът пак ни изненада въпреки прогнозите! Сайтът на АПИ спря

На редица места пътищата са трудно проходими.

По материала работи: Слав Велев
Снегът пак ни изненада въпреки прогнозите! Сайтът на АПИ спря

Зимата дойде с първия натрупал сняг и пак ни изненада въпреки прогнозите за застудяване валежи и навявания.

 

Най-сериозна е ситуацията на прохода "Петрохан", който обаче е отоврен. Огромни навявания има и в Североизточна България, както и на много места в страната. Код жълто за дъжд, сняг, силен вятър, виелици и навявания e в сила днес за всички райони.

 

В същото време в ранните часове на днешния ден сайтът на Агенция пътна инфраструктура спря работа, но по-късно бе възстановен.

 

Очакванията са в Северна България да се образува снежна покривка с дебелина от 5 до 15 см. В Централна и Северна България, както и по планинските проходи, ще има условия за виелици, навявания и заледявания. В Източна България валежите ще са от мокър сняг, а в южната половина от страната предимно от дъжд, на места значителни по-количество.

Силно затруднено е и движението в София, въпреки че 152 машини - снегопочистваща техника, в момента са на терен и извършват обработки във всички райони на града, съобщиха от Столичната община. Приоритетно се обработват със соли против заледяване улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, основни улици в кварталите, както и стръмни участъци и мостове.

Шофьорите в София се шугуват в социалните мрежи, че който няма личен снегорин, да не излиза на пътя.


Днес през целия ден ще бъде облачно и с валежи, значителни в източната половина от страна. С усилване на вятъра от северозапад, в източните райони от север-североизток, ще нахлува студен въздух.

 

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи, предимно от дъжд, значителни по южното крайбрежие. Ще духа умерен и силен северен вятър. Максималните температури ще са между 2° и 6°, вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 12° - 13°.

 

В Източна България валежите ще са от мокър сняг и ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. В Лудогорието и Централна Северна България, както и в планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. В южната половина от страната ще бъде по-топло и валежите ще са предимно от дъжд. Минималните температури ще са предимно между минус 3° и 2°, а максималните ще са между 0° и 5°. Привечер от запад валежите ще спират.

 

Коментари

Жжж ( преди 3 години )
Варненски слаби журналисти - папагали. Пак сте си копирали статията от миналата година, само като видяхте една снежинка
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна