IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
12:50 | 13 декември 2020
Обновен: 08:30 | 23 юли 2024

Пакистанец осъди директора на полицията в Добрич

Не му предоставил еднократно разрешение за продължително пребиваване в България

По материала работи: Слав Велев
Пакистанец осъди директора на полицията в Добрич

Пакистанецът, подал жалба в Добричкия административен съд, срещу началника на ОД на МВР, спечели делото. То е заведено против мълчалив отказ за предоставяне на еднократно разрешение за продължително пребиваване в България. Акил Сървър идва нелегално в страната ни през 2017 година, за да живее със своята съпруга, която е българка, и с детето си, след като посолството ни в Пакистан многократно отказва да му бъде издадена виза, предаде Радио Варна.

 

Добричкият административен съд решава че жалбата на пакистанеца Акил Сървър срещу мълчаливия отказ да му бъде дадено разрешение за продължително пребиваване в България, е основателна. Съдът определя действията на ОД на МВР в Добрич като необосновани и назеконосъборазни, тъй като разрешение за продължително пребиваване може да бъде издадено при наличие на извънредни обстоятелства, както и на членове на семейства на български граждани. Съдът също смята, че е нарушена Хартата за правата на човека, като дава указания за повторно произнасяне на отговорните институции относно легалното пребиваване на Акил Сървър в страната. Битката на младото семейство да им бъде позволено да живеят заедно в България продължава вече пета година.

Коментари