IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
11:10 | 7 януари 2021
Обновен: 11:33 | 22 март 2024

Проф. Ангелов: Не е време за политика, нито за празници

Има положителен ефект от мерките в страната, мислят кога да пуснат големите ученици

По материала работи: Слав Велев
Проф. Ангелов: Не е време за политика, нито за празници

Не е време нито за правене на политика, нито за празници, Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов  на редовния брифинг на здравните власти относно разпространението на коронавируса у нас, предаде НОВА.

„Ситуацията в днешно време изисква малко по-различен тип действия. Заиграване с политиката, опирайки се на български обичаи и традиции, в момента е нелепо, защото всичко това погазва здравето на българите. Такава пандемия се случва веднъж на 100 години. Всеки решава с какво иска да остане в историята – дали със спасените човешки животи и мисъл за медиците, или с преследване на политическите си амбиции. Не е време за правене на политика, нито за празници. Най-важното е да преведем българския народ през тази криза и да запазим живота на българските граждани”, подчерта здравният министър.

Здравните власти все пак отчитат изключително положителен ефект от въведените мерки. Страната ни е на 24 място по заболевамоест в Европейския съюз и на трето по смъртност. Враца, Русе и Варна са областите с най-висока заболеваемост. Забелязва се тенденция за намаляване на случаите в три области - Кърджали, Разград и Габрово. 

7913 е броят на ваксинираните българи. 55,39% от ваксинираните са лекари, 20,4% - са професионалисти по здравни грижи, 15.31% - помощен персонал, 8,09% - други.

Коментари

Новини Варна