IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
09:40 | 14 януари 2021
Обновен: 23:23 | 16 април 2024

Родители на протест: Не искат дистанционно обучение. Недопустимо е!

Не може компютърът да е единственият хоризонт на децата, смятат организаторите

По материала работи: Слав Велев
Родители на протест: Не искат дистанционно обучение. Недопустимо е!

Кадър: YouTube

 

Родители настояват за категорично връщане на учениците и студентите в учебните заведения след 31 януари и се заканват да протестират, ако желанието им не бъде изпълнено.

"Решението  е едно единствено - да се върнем към присъствено обучение. Смятаме, че дистанционното обучение е недопустимо в нашето общество. Не може компютърът да е единственият хоризонт на децата. Това е живот и образование на пауза", заяви представителят на формацията "Обединени родители" Милко Божанков  в  "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

По думите му онлайн обучението е недостатъчно като обем на информация, при него е нарушен социумът на децата, липсва и връзката учител - ученик.

Божанков уточни, че остава възможността родителите, които не искат да пускат децата си на училище, да ги оставят вкъщи, заявявайки това писмено.

Предстои масово тестване на учителите от 25 януари, а след това се обсъжда поетапно връщане на учениците в клас.

"Не сме безотговорни хора, които държат на всяка цена да стане тяхното. Ще изчакаме до 31 януари. Нека минат тези тестове, да се направи организация. Съгласни сме да има преход, но трябва да се завърнем към нормалното", категоричен бе Божанков пред Bulgaria ON AIR.

Ако това не се случи, формацията е готова да реагира с недоволство, протести и оспорване на нормативните актове.

Вижте целия разговор във видеото.

Коментари

Новини Варна