IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
10:00 | 11 януари 2021
Обновен: 19:09 | 28 март 2024

Решават за връщането на големите ученици в клас. За кого ще бие звънецът?

Крайното решение ще бъде взето най-вероятно около 15 януари

По материала работи: Ставри Таргов
Решават за връщането на големите ученици в клас. За кого ще бие звънецът?

Завръщането на учениците от 5-и до 12-и клас в училищата ще обсъдят днес министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и на образованието Красимир Вълчев, както и главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Крайното решение ще бъде взето най-вероятно около 15 януари, когато ще е ясно какъв ефект върху епидемичната обстановка са оказали новогодишните събирания и отворените преди седмица ясли, детски градини, както и класните стаи за учениците до 4-и клас.

Връщането на по-големите ученици ще стане поетапно от 18 януари, ако епидемичната обстановка в страната позволи това, коментира преди дни просветният министър Красимир Вълчев:

"Ние се надяваме да се запази положителната динамика за намаляване на броя на заразените, намаляване на броя на хоспитализираните. Ако тя се подобри, ще пристъпим към поетапно връщане или по-точно към вариант на редуване - една част от учениците да бъдат вкъщи, друга част да се върнат.

Обсъждаме с министъра на здравеопазването, ще разрешим някои дейности като държавните изпити по професия, олимпиадите", съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна