IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
11:36 | 18 януари 2021
Обновен: 19:45 | 24 март 2024

Здравният министър се реимунизира (ВИДЕО)

Англеов, синдикати и работодатели нищят ваксинирането на учителите и мерките след 4 февруари

По материала работи: Слав Велев
Здравният министър се реимунизира (ВИДЕО)

„Предстои среща с образователния министър, синдикатите и работодатели. Ще обсъдим два въпроса – ваксинирането на учителите и мерките след 4 януари”. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов. Тази сутрин той беше реимунизиран. Веднага след това обясни и какво предстои.

За учениците се обсъждат различни формули.

„Най-оптималната е връщане на 3 класа от 5 до 12 клас. С постепателно връщане на учениците, като си дадем достатъчно време – най-вероятно около 3 седмици, в които ще бъдат на училище, 3 седмици ще отсъстват. Но когато сме готови, ще го видите в заповед”, каза министър Ангелов, цитиран от НОВА.

Тази сутрин пристигна новата пратка с ваксината на Pfizer. Доставката обаче съдържа наполовина по-малко дози от първоначално обявените. Заради промени в производствения процес България разполага с над 18 000 дози вместо с 35 000. Очаква се да бъдем компенсирани със следващата пратка през февруари или март. 

„Количествата ваксини, които ще дойдат в България, ще са достатъчни за ваксинирането на над 9 милиона български граждани. Знаете, че имаме решение на правителството да осигурим ваксини за българските граждани от Западните Балкани и Източното партньорство”, каза здравният министър.

Коментари

Новини Варна