IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
15:05 | 21 януари 2021
Обновен: 07:32 | 26 април 2024

Заведенията обявиха национален протест "Марш към свободата"

Акцията е насрочена за 27 януари пред Министерския съвет в София

По материала работи: Слав Велев
Заведенията обявиха национален протест "Марш към свободата"

СЗБ и БАЗ обявиха национален протест, съобщават от Сдружение на Заведенията в България. "Основният дълг и отговорност на СЗБ и БАЗ е да защитават интересите на нашия бранш. Отново сме изправени до стената, след като месеци наред бяхме заблуждавани с подвеждаща информация. Ние оставаме единственият затворен бизнес на фона на тълпите в други сектори от търговията, които не са от ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ! Единственото ни желание беше да работим. Неправилното управление на пандемията и държавата ни отнеха правото на труд и препитание. Без стабилни и задоволителни идеи и решения за компенсирането ни. Ние наблюдаваме, че затварянето не е временно, а се превърна в постоянно. Цената на затварянето доведе до фалити, разорени семейства и повече болни хора, защото здравеопазването в България е платено!", пишат организаторите.


За нас няма друго възможно решение, освен да обявим несъгласието си с тази поредна несправедливост и дискриминация спрямо бизнеса ни. Обявяваме национален протест и апелираме всички бизнеси, засегнати от заповедите за забрана на работа, да ни подкрепят в уречения ден и час!", заявяват от СЗБ. Акцията е насрояена за 12:00 часа на 27 януари пред Министерския съвет в София).
Искаме отваряне на ВСИЧКИ затворени бизнеси!

"Това е колеги и приятели, това е!
Много търпяхме!
Опитахме всичко възможно досега, за да се справим със ситуацията!
Не може едни да живеят нормално, да си получават ежемесечно заплатите, да си хранят децата, да си ходят на почивки, а други да мизерстват и да са изкупителна жертва на нацията.
Не може да си взимаш кротко всеки месец пари и с назидателен пръст да казваш "тези няма да работят"- няма как да се търпи повече.
Ние помогнахме на всички!
Замислете се! За втори път само определени бизнеси се затвориха и то за по няколко месеца!
Сега е време всеки, който се чувства засегнат и всеки, чийто бизнес е спрял, всеки който нарича себе си човек да подкрепи нас: хората без живот през последните 3-4 месеца!
Спряхме работа и от 1 година имаме работни само 6 месеца, застанахме в подкрепа на здравето на хората, което е най-важното и реално обрекохме на глад и мизерия себе си и хората си в подкрепа на обществото. 
Какво ще реши всеки един е въпрос на негово лично мислене, на гражданска позиция и на човешко усещане!
Тук вече не става въпрос за нищо друго освен за едно: нашето оцеляване, като хора и бизнес!
Това не е политически протест, нас политиката не ни интересува и не ни касае, а е граждански протест за оцеляване на личността и за правото ни да съществуваме, което реално ни е отнето!
Надявам се го разбирате!
Не се оплакваме и не ревеме, искаме да сме, като вас, като тези, които работят и живеят, не искаме нищо повече!
Преди да вземете своето решение ви моля едно нещо: обуйте нашите обувки, спрете вашите мечти, затворете вашият бизнес, кажете на детето си, че нямате пари да му купите хляб, отидете при родителите си и им кажете, че не можете да им помогнете да им купите лекарства, загубете имуществото си или вижте как банките ви взимат последните пари за ипотеките, погледнете в очите си жена си или мъжът си и им кажете, че ги обичате, но нямате пари, за да платите наема, тока или изобщо да живеете.
Погледнете към слънцето и го попитайте, защо свети с различна светлина и къде е вашата грешка?
Каквото и да чуете преди да ни обвините, защото сигурно много ще се чуе, си задайте един единствен въпрос: ами ако това ми се случи на мен?
После вземете решение и си представете, че това се случваше на вас, колко щяхте да издържите, може би месец, може би два  може би три, е ние издържахме 4 от 27 октомври до днес са 3 месеца и в добрият вариант още минимум един ни остава!
Много мога да напиша по темата, но гърлото ми ме стяга от всичко, което се случва, просто не искам да вярвам, че всичко това е реалност!
Благодаря на всички приятели и познати, които са били или са до мен в този труден момент!", пише един от членовете на СЗБ.

Коментари

Новини Варна