IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
11:15 | 25 януари 2021
Обновен: 08:07 | 28 март 2024

Такева: Малко над 1/3 от работещите в образованието искат да се ваксинират

38% от учителите и непедагогическия персонал били готови да се убодат

По материала работи: Слав Велев
Такева: Малко над 1/3 от работещите в образованието искат да се ваксинират

38% от учителите и непедагогическия персонал са готови да се ваксинират, а над 60% са готови да си направят антигенен тест, за да се види какво е здравословното им състояние и дали са прекарали коронавирус.

Това съобщи пред БНТ Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители. Синдикатът на българските учители има и фонд "Не си сам в COVID-19", който изплаща парични помощи на колегите, така че е крайно необходимо да се провеждат антигенни тестове и ваксиниране, допълни Такева, предаде БГНЕС.

Със здравния министър и главния държавен инспектор уточнихме как и по какъв начин ще се извършва логистиката за масовото тестване и ваксинирането. Ще се направи връзка между РЗИ-тата и Регионалните управления на образованието по региони, обясни Такева.

Работата на учителите е изключително стресова, имаме над 4000 учители с ТЕЛК-ове, така че според мен, е препоръчително да се ваксинират, каза Такева. На срещата със здравния министър Ангелов ние уточнихме, че на 4 февруари в клас ще влязат учениците от 7-и, 8-и и 12-и клас. Учениците от 7-и, 8-и и 12-и клас на училище от 4 февруари, окончателното решение - до седмица. Днес обаче аз ще направя предложение децата от 5-и и 6-и клас да влязат в клас поне за две седмици, допълни Янка Такева.

Коментари

Новини Варна