IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
09:20 | 26 януари 2021
Обновен: 03:57 | 26 март 2024

На две седмици – по три класа на училище. Как се връщат учениците?

Отрасловият съвет потвърди: 7, 8 и 12 клас първи се завръщат в клас

По материала работи: Слав Велев
На две седмици – по три класа на училище. Как се връщат учениците?

Отрасловият съвет в системата на средното образование на свое заседание днес обсъди възможностите за възстановяване на учебните занятия след 4 февруари, съобщава Диян Стаматов - председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България /СРСНПБ/, който е и директор на 119-то Средно училище "Акад. Михаил Арнаудов" в София, цитиран от БТА.

Той уточнява, че на отрасловия съвет са били взети няколко решения.

От 4 февруари да се върнат присъствено в училищата седми, осми и 12-и клас, в рамките на две седмици, след тях - пети, десети и 11-и клас, а накрая - шести и девети клас.

Решението за възстановяване на присъственото обучение на класовете трябва да бъде взето от здравните експерти, изключително внимателно и предпазливо.

Взето е и решение приоритетно да бъдат възстановени дейностите в сферата на образованието и спорта.

Позицията на СРСНПБ за вземане на автономни решения беше подкрепена по принцип, но възможността за реазилизирането й зависи от решение на министъра на здравеопазването, а не на МОН и не от отрасловия съвет, информира днес Диян Стаматов.

Коментари

Новини Варна