IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
11:30 | 14 февруари 2021
Обновен: 02:16 | 3 май 2024

За 7 години: Държавата дала 32 млн. лв. за църкви и 2 млн. лв. за джамии

В Разград: Строят църква и ремонтират джамия (ВИДЕО)

По материала работи: Слав Велев
За 7 години: Държавата дала 32 млн. лв. за църкви и 2 млн. лв. за джамии

Само през последните 7 години за ремонт и ново строителство на храмове на Българската православна църква в страната сме дали над 32 млн. лв. За строеж на джамии сме осигурили близо 2 млн. лв. Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на посещение в Разград.

"По едно и също време в Разград се изгражда църквата "Свети Цар Борис-Михаил Покръстител" и се реставрира джамията "Макбул Ибрахим паша“. Това е нашата политика за толерантност. Но не на думи, а на дела. Религиите учат хората да живеят в разбирателство и затова ние ще продължим да инвестираме в строежа на храмове", заяви още Борисов и направи равносметка:

100 000 лева осигурихме за доизграждането на новия храм "Свети Цар Борис-Михаил Покръстител" в Разград.

Строителството на църквата започна през 2013 година с личната благословия на Патриарх Неофит и със средствата на многобройни дарители.

140 години в Разград не е строена църква, но скоро градът ще има своя нов православен храм.

"Ще продължим да отделяме средства за реставрация и изграждането на храмове, свързани с всички вероизповедания и във всички краища на България", обещава премиерът.

 

Коментари

Новини Варна