IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
15:15 | 17 февруари 2021
Обновен: 07:00 | 5 май 2024

Всички обекти в района, където момче загина от токов удар - незаконни

Това е установила проверка, разпоредена от кмета Йорданка Фандъкова

По материала работи: Ставри Таргов
Всички обекти в района, където момче загина от токов удар - незаконни

Всички обекти в района на фаталния инцидент, при който от токов удар загина 16-годишно момче на столичен булевард, са незаконни. Това е установила проверка, разпоредена от кмета Йорданка Фандъкова.

Нито един от обектите не е имал документи за въвеждане в експлоатация, включително и павилионът, към който е бил свързан опасният кабел, причинил токовия удар във фаталния инцидент, заяви тя.

През 2018 година са изпратени 6 писма от главния архитект на София Здравко Здравков за премахване на павилионите, но действия от районната администрация не са последвали.

Кметът Фандъкова попита как е възможно кабелът, убил момчето, да е прокаран напълно незаконно, а в същото време да има договор с енергодружеството за доставка на енергия.

„Има много въпроси към ЧЕЗ – Електроразпределение, защото договорът е сключен на базата на една хвърчаща бележка, със запетайка от главния архитект на район „Триадица“.

На базата на тази бележка се сключва договор за присъединяване, а в самия договор се казва, че, за да се подаде електричество, за да се подаде напрежение, следва да има няколко документа. Единият от тях е документ за въвеждане в експлоатация на самите съоръжения“, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна