IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Избори 2021
13:00 | 19 февруари 2021
Обновен: 10:07 | 22 април 2024

Вот'21: Сваляме маската да ни видят и не пипаме нищо

Как ще избираме на 4-ти прил

По материала работи: Слав Велев
Вот'21: Сваляме маската да ни видят и не пипаме нищо

Здравното министерство разпространи указания за провеждане на изборите за народни представители на 4 април в условията на обявена извънредна епидемична обстановка във връзка с Covid-19.

Гласоподавателите трябва да избягват да докосват всякакви повърхности по време на вота. За да бъде идентифициран, избирателят ще бъде инструктиран да свали маската си за кратко, при разстояние поне метър и половина от членовете на секционната избирателна комисия, казват здравните власти.

Входът на така наречената тъмна стаичка за гласуване ще бъде обърната към стена, за да не се налага да се пипа пердето. Членовете на подвижните секции ще бъдат облечени в защитен костюм за еднократна употреба при посещение на заболели или карантинирани.

Указанията включват още инструкции как правилно се поставя маска, какъв дезинфектант да се използва в изборните секции. Посочени са мерките и действията по отношение на сградата, в която се намират избирателните секции.

Указанията са изпратени до всички институции, участващи в организирането на изборите.

Коментари

Новини Варна