IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
08:50 | 15 март 2021
Обновен: 14:04 | 27 март 2024

Вирусът върна децата вкъщи! В кои области са онлайн и в кои присъствено?

Учениците от 6 до 12 клас във Варна също минават на дистанционно обучение от понеделник

По материала работи: Слав Велев
Вирусът върна децата вкъщи! В кои области са онлайн и в кои присъствено?

По решение на областните кризисни щабове част от учениците в страната преминаха към дистанционно обучение. На места решението е взето за цялата област, а за други в отделни общини от областта, става ясно от справка на образователното министерство.

 Към обучение от разстояние в електронна среда вече преминаха учениците от 5-и до 12-ти клас в областите Ямбол, София, Бургас, Сливен, Благоевград, София-град, Силистра, Смолян и Хасково. Мярката ще се прилага и за децата от 1-ви до 4-ти клас в общините Златоград и Смолян в област Смолян, както и в село Драговщица в област София. Частично са преминали към дистанционно обучение и учениците от 1-и до 7-и клас в област Добрич в селата Орляк и Ведрина в община Тервел.

От днес към онлайн уроци превключват учениците от още области. Към обучение от разстояние в електронна среда ще преминат учениците от 5-и-до 12-ти клас в областите Пловдив, Пазарджик, Кюстендил, Шумен, а учениците от 6-12-ти клас в област Варна. Очаква се заповед и за област Добрич. Следващата седмица мярката ще влезе в сила и в някои от по-засегнатите общини. Към онлайн обучение ще преминат учениците от 5-и до 12-ти клас в общините Борован, Враца и Козлодуй в област Враца, в община Свищов в област Велико Търново, в общините Плевен и Червен бряг в област Плевен, както и в община Брезник, област Перник.

За всички останали области учебните занятия продължават спрямо досегашния график на ротация. Присъствено следващата седмица до сряда ще учат 6-и, 9-и и 12-и клас. От четвъртък нататък трябва да бъде приложен нов график за ротация ученици от прогимназиален и гимназиален етап ще зависи отново ще бъде заложено редуването на 3 от 8 випуска от 5-и до 12-и клас. В класните стаи са и учениците от начален етап.

Коментари

Новини Варна