IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
17:00 | 14 март 2021
Обновен: 23:56 | 24 април 2024

Учениците от 6 до 12 клас във Варна минават онлайн от понеделник

Малките продължават обучение в клас. Детските градини и яслите също са отвoрени

По материала работи: Слав Велев
Учениците от 6 до 12 клас във Варна минават онлайн от понеделник

От 15 до 26 март се преустановяват присъствените занятия в училища и центрове за подкрепа на личностното развитие на територията на област Варна за учениците от 6 до 12 клас.

Присъствено остава обучението за учениците от 1 до 5 клас. Детските градини и яслите също ще бъдат в присъствена форма.

Решението бе взето след заседание на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса на 10 март. Ден по-късно директорът на Регионалната здравна инспекция в града издаде заповед с временните противоепидемични мерки, която е съгласувана с главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

На 12 март бе издадена нова заповед, която отмени забраната за организиране на културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, музеи, галерии, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство и др.).

В момента мероприятията могат да се провеждат при заетост на местата до 30% от общия им капацитет на закрито и открито, при настаняване на зрителите най-малко през една седалка и при спазване на дистанция от 1.5 м и задължително поставяне на защитни маски за лице.

От 12 март във Варна и областта е преустановено провеждането в присъствена среда на всички групи и извънкласни занимания и дейности, дейности по интереси, спортни празници и др., организирани от училищата за всички възрастови групи.

За висшите учебни заведения се препоръчва запазването на присъствената форма при практическите занимания, а ректорите на университетите решават какъв да е алгоритъмът за обучение.

От понеделник се спират и присъствените учебните занятия в Пазарджик, Свищов, Кюстендил, Добрич, Сливен за различни възрасти и класове.

 

Коментари

Новини Варна