IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
09:30 | 15 март 2021
Обновен: 16:53 | 23 април 2024

След женската "шамарена фабрика". Клаксонът ли е виновен за ритника, или?

Агресията явно се счита за нормална в това семейство, коментира потърпевшата журналистка

По материала работи: Слав Велев
След женската "шамарена фабрика". Клаксонът ли е виновен за ритника, или?

Наталия Радославова КАДЪР: NOVA

„Искам първо да уточня, че личността на двете ни в този инцидент е без никакво значение. Това са ситуации, които се случват всеки ден. Много хора са страдали от подобна агресия, която се приема като незначителна”, посочи журналистката. Това каза пред NOVA журналистката Наталия Радославова, заради която съпругата на бившия футболист Ваня Джаферович - Евгения е с обвинение от прокуратурата.

Тя ще отговаря за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди след инцидент с друга жена на пътя. „Случката е изключително елементарна. Аз водех сина си на училище и на тясна софийска улица г-жа Джаферович пресече, заедно с двете си деца. Стигна до паркиран автомобил и започна да качва децата си от страна на пътното платно. Улицата е тясна и има сериозен наклон. Аз се опитах да сигнализирам на госпожата, че правилното е да качва децата от страната на тротоара”, разказа Наталия. Ваня Джаферович написа в социалните мрежи, че съпругата му е изчакала, огледала се и се е уверила, че няма движение по улицата и че е безопасно. Тогава е предприела тези действия. „Това, което ме притесни е не това, че тя ритна колата ми, а това, че пред очите на децата ни, отвори вратата на автомобила и ми удари шамар. Аз си извадих медицинско. Това е грубо навлизане в личното пространство”, смята Наталия.

Евгения Джаферович е пусната с гаранция от 1 000 лева.

Минути след като нападателката беше пусната срещу парична гаранция, случаят бе коментиран от нейния съпруг, който написа в своята "Фейсбук" страница следното:

"В тази статия можете да се насладите на типичен пример за журналистика, ако така може да се нарече, от най-мизерното естество - твърдения, които се категорична клевета и заради които нашето семейство ще си търси правата в съда.

Колкото до случката, ще ви я разкажа набързо. Всяка сутрин караме (един от двамата) децата на училище и детска градина. Улицата, в която живеем, е тясна и от едната страна (дясната) е зона, където се паркират колите. Вчера Жени решава да закара децата и, излизайки от входа, тръгва да пресича, заедно с децата, към колата ни, която е паркирана точно отсреща.

Минава една кола, Жени изчаква и когато вижда, че няма движение, пресича, отваря вратата и почва да помага на децата да влязат. В този момент друга кола завива в нашата улица и почва да се спуска надолу и да свири на Жени.

Сега - представете си ситуацията, защото на мен ми се е случвало много пъти. Виждаш, че някой спира, с децата е (или за училище, или за градина), нормално е да изчакаш... човешко е някак, нали?

Тази госпожа обаче започва да крещи на Жени да прибере децата, да натиска клаксона с единствена цел да може тя да мине по-бързо. След това тръгва заплашително с колата към Жени, без да спира. Докато децата ни се качват.

В този момент става спречкване между двете, разправия; госпожата също е с детето си в колата, което прави цялата ситуация още по-абсурдна. Жени реагира в опит да защити децата си; може би по-бурно от вербална гледна точка, но толкова. Удари в лицето гарантирам, че не е имало, но ситуацията е “майка срещу майка, дума срещу дума”.

Днес получихме обаждане от полицията, че има пусната жалба срещу Жени. Супер, така се прави, когато някой БЕЗПРИЧИННО е нарушил правилата. Когато обаче се говори за “агресия на пътя”, а първопричината за агресията се оплаква от реакцията, е малко смешно.

След това разбираме, че госпожата е и заместник главен редактор в Монитор и те са пуснали тази статия, без да търсят мнението от Жени (втората страна в случая). В нея пише, че са нанесени физически повреди, ритници върху колата и какви ли не други лъжи и клевети, които ние няма как да подминем. 

Жалки опити да се прави новина, без никакви доказателства, базирана само на “рекла, казала”, с цел уроняване на престижа на нашето семейство.

Едно ще ви кажа - целият живот е изграден от причинно-следствени връзки. Когато ти си причината - с агресивно поведение срещу деца - и се оплакваш от следствието (според теб - агресивно поведение в присъствие на деца), ставаш жалък. Пък дори да познаваш всички служители в системите, защото си “монитор на правдата”.

П.П. Ако някой стресира децата ми и тръгне да ги гази, няма да му смачкам колата само, а ще го смачкам и него. Пък после нека да ме пишат и да ме викат в районното. Хората са отговорни и за последствията от действията си, нали?

П.П.П. Съпругата ми няма силикон"

В отговор на твърденията в публикацията на бившия футболист, потърпевшата от агресията на съпругата му Наталия Радославова коментира:

"Силно съм учудена от твърденията на г-н Джаферович, че агресия спрямо мен и автомобила ми не е проявена от страна на съпругата му. Приемам твърденията, че се търси сензация, като несериозни, просто защото до днес на обяд аз не знаех коя е жената, която ме е нападнала. Това съвсем лесно може да се види и от двата материала, които бяха публикувани от "Монитор" за инцидента и в които е записано, че нападателката е непозната за мен жена. Много ми е тъжно, че човек дори когато сгреши, не е склонен да си признае грешката и да се извини, а вместо това се опитва да се крие зад своята известност. Тъжно е също така, че от поста на г-н Джаферович се вижда, че агресията явно се счита за нормална в това семейство."

 

Коментари

извод ( преди 3 години )
сем Джаферович,с поведението си ще възпитат уродчета копие на тях
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 1
Новини Варна