IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
България
09:00 | 23 март 2021
Обновен: 12:44 | 28 март 2024

Мечтана почивка се превърна в COVID-карантина: Българи са заразени на Малдивите

Външно зове: Не пътувайте

По материала работи: Слав Велев
Мечтана почивка се превърна в COVID-карантина: Българи са заразени на Малдивите

Мечетана почивка на наши сънародници се превърна в COVID-карантина.

Във връзка със сигнали за заразени и карантинирани на Малдивите наши сънародници, препоръчваме на българските граждани да не пътуват за Малдивите, освен при съществена необходимост, съобщават от външно министерство.

Ако все пак пътуването е неотложно, препоръчваме на гражданите да си направят застраховка, покриваща карантиниране и лечение в случай на COVID-19, както и да имат достатъчно средства за покриване на разходи по настаняване, храна и самолетен билет в случай на карантинирането им. Необходимо е и да се запознаят със здравните протоколи за превенция от COVID-19.

Препоръчваме също така българските граждани да следят съобщенията на сайта на Министерството на здравеопазването на Малдивите.

При положителен тест при пристигането, по време на престоя или при установяване, че са били в контакт със заразен от COVID-19, българските граждани следва да изпълнят разпорежданията на местните здравни органи за карантиниране. Директните линии за контакт с Агенцията за защита на здравето на Малдивите (Health Protection Agency) са HPA call center: 1676, HPA direct line: 301-4494.

Повече информация за ограниченията при пътуване до Малдивите е публикувана на официалната интернет страница на МВнР.

 

Коментари

Новини Варна