IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
16:55 | 7 април 2021
Обновен: 06:57 | 19 април 2024

Каварненски кмет на ГЕРБ: Пребиха ме заради изборния резултат

Повод за побоя бил фактът, че ДПС има 11 гласа в Белгун

По материала работи: Слав Велев
Каварненски кмет на ГЕРБ: Пребиха ме заради изборния резултат

Битият кметът на Белгун Благомир Станев/Снимка: ПроНюзДобрич

Кметът на Белгун Благомир Станев твърди, че е бит заради изборите. Общинският ръководител на ГЕРБ Йордан Стоянов: Това е провокация заради резултата ни на изборите на 4 април, пише ПроНюзДобрич.

Окръжната прокуратура в Добрич е назначила проверка по жалба на кмета на село Белгун Благомир Станев за нанесен побой, съобщи окръжният прокурор Радослав Бухчев.

Станев обясни, че на изборите за местна власт през есента на 2019 година е бил подкрепен и издигнат за кмет от Местна коалиция ГЕРБ-СДС. Твърди, че повод за побоя в нощта след изборния ден на 4 април бил фактът, че ДПС имало 11 гласа в селото. „Аз как мога да контролирам хората кой за кого да гласува? Не съм вътре в урната”, коментира кметът.

Разказа, че около 3.30 след полунощ на 5 април в дома му го посетили двама души. Казали му, че кметицата на Каварна Елена Балтаджиева и председателят на Общинския съвет Йордан Стоянов го канят в офиса на ГЕРБ да отпразнува с тях победата, която партията е постигнала в Каварна. Когато чух името на кметицата се отзовах, сподели Станев. Когато отишъл в офиса на ГЕРБ обаче Балтаджиева я нямало. „Те са използвали името й, за да могат да ме извикат от селото в Каварна”, обясни кметът.

По думите му в офиса били Илиян Събев Донев, председателят на ОбС Йордан Стоянов, Ивайло Ангелов, Северин Ников, техническият секретар   и две млади момчета, които той не познавал. Станев седнал на един от диваните до Събев, който започнал да го удря, да го залива с алкохол. Нанасял му удари по главата, с автоматичен нож го порязал по крака. По думите му председателят на ОбС му казал, че трябва да подпише заявление за напускане на ГЕРБ, защото не е допринесъл с нищо за партията в изборния ден. Той подписал заявление за напускане на ГЕРБ.

Подал жалба в Окръжната прокуратура в Добрич и в други институции, към която е приложил и медицинско свидетелство, издадено му от Съдебна медицина

„Вече тече проверка на тези твърдения, направени впрочем от човек, срещу когото се води дело за изнудване . Нека оставим разследващите органи да си свършат работата и после да коментираме. Разбирам нашите политически опоненти – много ги боли, че ГЕРБ за първи път от 15 г. е първа политическа сила в Каварна. Това е постигнато с работа, не със скандали и подобни криминални практики“, каза пред Про Нюз Добрич Йордан Стоянов.

Припомняме, че през 2016 г. Благомир Станев беше арестуван за това, че е изнудвал за половин милион евро председателя на местната земеделска кооперация д-р Кралю Кралев.

На въпрос  дали познава Илиян Събев Донев Йордан Стоянов обясни, че той е бизнесмен от туристическия бранш в Каварна. „Не виждам какво общо може да има при подобна случка. Още по-абсурдни са твърденията, че аз съм поощрявал някой да бъде бит и измъчван. Всеки мой роднина може да ви каже какъв човек съм и колко истина има в такива твърдения“, каза Йордан Стоянов.

По повод твърденията, че е карал Благомир Станев да подписва заявление за напускане на ГЕРБ, каза, че това няма как да стане, тъй като кметът на Белгун не е член на партията.

 „Има две страни в случая и твърденията им са в различни посоки.  Снемат се обяснения от служителите на Областната дирекция на МВР. Работи се по случая. Към момента няма образувано досъдебно производство“, каза Радослав Бухчев.

Окръжният прокурор съобщи още, че има образувани пет преписки във връзка с изборите. Те са на етап предварителни проверки, по тях също още няма образувани досъдебни производства.

Още новини от Добрич и региона четете на ПроНюзДобрич

Коментари

Новини Варна